Vieraita luodolle | Blog4Rocks

Vieraita luodolle

Hei 10
2012

Tänään koetetiin luoda uutta perinnettä ja viedä meillä kerran kesässä vieraileva suomalais-hollantilainen perhe merelle. Edellisvuonna reissu oli varsin onnistunut, ja oli vieraidenkin toivelistalla aika korkealla. Eilen otettiin varmuuden vuoksi harjoitusajo lähijärvellä. Nyt jo tiedettiinkin, että pikkuvieras ottanee veneellä ajelun varsin lunkisti.

Pienintä kiinnosti tavattomasti ihanasti meluava 2-tahtinen - ja ne peräaallot!

Siellä se taas killuu.

Rantautuminen suoraan sileälle rantakalliolle on jo rutiinia, niille joille on. Kun mukana on vähemmän kivipinnalla hyppiviä, kannattaa muistuttaa parista asiasta etukäteen ;

  1. Kun veneeseen tulee painoa, se painuu alaspäin. Kokematon voi sitä säikähtää, maakrapu kun voi siinä kuvitella että tuli astuttua kuoppaan.
  2. Sileälle rantakalliolle (varsinkin kaltevalle pinnalle) kannattaa astua koko jalanpohjalla, ei päkiällä (päkiällä vähemmän kitkapintaa kuin koko jalkaterän alueella).
  3. Rantautuessa ei kannata pitää sylissä eikä käsissä mitään (ellei ole yksin liikkeellä), vaan ojentaa jo rannalle hypänneelle köysimiehelle tai -naiselle. Näin tasapaino on helpompi säilyttää.
  4. Märälle alueelle ei saa astua
  5. Köyden päälle ei saa astua, vaikka se kuinka olisi tasaisella pinnalla – pyöreänä pienikin köysi toimii laakerin tavoin

Reissun kruunasi upean kelin lisäksi hollantilainen jälkiruoka. Kotoisista ja tavallisista suomalaisista letuista saa alankomaisia lisäämällä paistovaiheessa omena- ja juustoviipaleita sekaan. Ihan tavallinen paistinpannu avotulella toimii ihan hyvin, kunhan on patalappu mukana. Nuotiolla pannu kyllä nokeentuu pahasti, ja se kannattaa pestä erikseen – tiskikoneessa noki pyörii viikkoja liaten puhtaatkin astiat uudestaan. Niin ja se muovikahva voi kuplia ja haurastua..

Lettutehdas suomalais-hollantilaiseen tyyliin

Siinä paistuu

Kaksivuotiaan käpykokoelma syntyi samalla kun odottivat ruuan valmistumista. Ei muuten ole mahdollista suurkaupungissa.

 

Kirjoita kommentti