Pyrähdys pikku-saaristoon | Blog4Rocks

Pyrähdys pikku-saaristoon

Kes 29
2012

Täydellinen moottoriveneily-ilma sai meidät liikkelle ja päätimme viedä Venlan ulkoilemaan. Perhe halusi rantakallioita ja oleilua saaressa, joten ensimmäisenä vastaan tullut tuttu ja turvallinen Pikku-Leikosaari sai meistä taas(!) vieraita. Hyvää ruokaa avotulella laitettuna (omat polttopuut mukana), uintia ja ohipurjehtivien purjeveneiden ihailua täydellisessä säässä. Edelleen tuntuu huikealta, että täydellistä saaristotunnelmaa saa kun vain ajaa 15 minuuttia satamasta. Välissä on vain vähän vettä. Tätä varten tämä vene on meillä.

Vähän poikkeuksellinen kiinnityskohta "keulaköydelle", mutta tämä sai veneen pysymään asennossa jossa kivet jäivät kummallekkin puolelle eikä pohja kumahdellut niihin kovissakaan (ISOJEN veneiden aiheuttamissa) aallokoissa. Suojan puolella oltiin, joten tuulen aiheuttamaa aallokkoa ei ollut nimeksikään.

Poislähtiessä olin tyhjentämässä mukana ollutta makeavesisäiliötä maahan, kun vaimolla juolahti mieleen, että sitä saatetaan tarvita saaren saunassa. Ajoitus oli mitä mainioin, paikalle saunomaan tullut seurue tuskaili löylyveden vähyyden kanssa (kiukaaseen ei saa heittää merivettä). Ottivat meidän ylijäämäveden kiitollisina vastaan.

Lapintiira. Kuva: Claudius Tesch, projektista Wikipedia Germany.

Tänä vuonna Pikku-Leikosaaressa oli useita linnupesiä, ensimmäisen löysi tyttäremme n. viiden metrin päästä rantautumispaikasta. Asialla oli lapintiira, josta Wikipedia sanoo että ”Pesällään lapintiira on kiukkuisempi kuin kalatiira, ja saattaa tulla nokkaisemaan kulkijan päälakeen reiän”. Tämä todella huomattiin, tiira oli heti nokkaisupuuhissa tietyn rajan kohdalla. Tytär nimesi lajin ”käkäkää-linnuksi” arvattavista syistä. Toivotaan tiiralle suhteellista pesintärauhaa, vaikka pelkään pahinta, sillä tänäänkin joku valopää toi koiran mukanaan saarelle.

Kirjoita kommentti