Kyllä ei pidä mennä bensaa pilssiin laittamaan | Blog4Rocks

Kyllä ei pidä mennä bensaa pilssiin laittamaan

Hei 17
2011

Veneilypäivien välissä tapahtui pieni sähläys bensan kanssa. Bensaletkun liitos oli huonosti ja bensaa oli tihkunut puolesta litrasta litraan. Kävi selväksi että ainakaan Johnson ei valmistanut bensiininkestäviä pilssipumppuja kymmenkunta vuotta sitten. Pilssiveden keräyskaivo toimi hyvin ja bensaa oli sitten lähinnä siellä.Kun automaatinen kohokytkin (sekään ei näemmä kestä bensiiniä viikkoa) oli avannut virtapiirin, pumppu ja kytkin ovat lilluneet uppeluksissa. Jälki oli viikon jälkeen mielenkiintoista, kovasta muovista tulee aika pehmeähköä kun tuolla tavalla liottelee.

Saisiko olla bensiinissä marinoitua pilssipumppua kohokytkimen kera?

Onneksi hyllyssä oli purjeveneestämme irroitettuja pilssipumppuja. Oli myös onni että tuli tässä vaiheessa kokeiltua niiden toimivuus, ensimmäinen aiheutti oikosulun heti virran kytkemisen yhteydessä. Onneksi muut toimivat ja yksi pumpuista muutti tähän veneeseen (lupasivat huomiselle rankkasadetta, ihan kiva jos ei tarvitse äyskäröidä).

(Toim. huom. Postauksen otsikon kirjoitusasu voi kuulostaa tutulta Tuomas Kyrön ”Mielensäpahoittajan” lukijoista, sieltähän se. Suosittelen kaikille keski-ikäisille, tietää sitten miltä kuulostaa eläkkeellä ;) )

Kirjoita kommentti