Ekat sauhut virityksin | Blog4Rocks

Ekat sauhut virityksin

Kes 27
2012

Kesäkuu oli jo pitkällä kun ehdin kiinnittää Venlan uskollista Jontikkaa (sitä pienempää Johnsonia). Hommahan ei olisi sen kummempi, jos olisi nimenomaiseen moottoriin sopivat nimenomaiset kaapelit ja johdotus. Isommassa Jontikassa oli hieno plug-in, jolla koneen sähköt saa kerralla paikoilleen. Ja malliin sopivat ohjaus- ja kaukokäyttökaapelit.

Nyt sähköjen kanssa tuli ihan itseaiheutettu tenkkapoo. Olin viisauksissani ottanut kuvia koneen sisäisestä johdotuksesta, mutta kuinkas kävikään – olin jättänyt muistinvaraiseksi yhden johdon kiinnityspisteen. Kyseessä oli tappokytkin, ja paikka löytyi parissa minuutissa. Jos nyt sitten purkuvaiheessa muistaisi sen dokumentoinnin.

Kuva 29.10.2011. Ja mihin tuo ruskea nyt pitää kytkeä tämän kuvan perusteella?

Tämä pienempi jontikka laitetaan lisäksi isomman jontikan kaasu- ja vaihdevaijeriin kiinni parilla virityksellä johon sisältyy vaijerilukon ja nippusiteiden ja lukuisten ei-todellakaan-koneeseen-kuuluvien ruuvien ja muttereiden yhdistelmä. Mutta kuten aina, se ottaa vain hieman aikaa. Kone käynnistyi kuin olisi juuri eilen ollut käytössä, joten seuraavaksi merelle..

Kun kaikki on paikoillaan.. sehän käy kuten pitääkin.

Kirjoita kommentti