m/y Venla | Blog4Rocks

m/y Venla

Venla on isoisäni 1973-1974 rakentama merikäyttöön tehty lasikuituvene, jonka sain syksyllä 2006. Isoisä vuokrasi muotin ja laminoi ulkorungon Santahaminassa. Runko uitettiin lahden yli Suomenlinnaan, jossa pihalla sateiden armoilla on tehty sisärunko, penkit ja sen semmoiset. Isäni kuulemma viimeisteli veneen, isoisän kädet eivät oikein pitäneet hartsista (käsineet?).

Sittemmin vene on ollut jatkuvassa käytössä merellä, joka kesä aina vuoteen 2006 asti, moottori vain vaihtunut pari kertaa. Alkuperäinen nimi oli Persikka, mutta en kyllä itse lapsena kuullut sitä koskaan käytettävän. Vene oli hyvin kiinteä osa isovanhempieni elämää Suomenlinnassa. Naperona Suomenlinnassa käyntien kohokohta oli tällä veneellä tehdyt reissut lähiluodoilla (Abrahaminluoto oli suosikkini).

Projekti lähti sittemmin hieman lapasesta ja veneestä tuli jonkinlainen ikuisuusprojekti, jolla on kuitenkin käyty merelläkin. Vuosina 2007-2008 vene sai hyvin vähän huomiota, lähinnä pohjaa tuli rapsuteltua ja maalailtua. Saadessani 2008 syksyllä veneen sisälle työpajaan, vene sai uudet sisärakenteet, ohjausjärjestelmän, moottorin ja …. noh, kaikki.

Nimi Venla annettiin vuoden 2009 kesällä silloisen kunnostusrupeaman päätteeksi.

Se perinteinen ennen ja jälkeen vertailu:


Vuosi 2010 oli pieni välivuosi, mutta keväällä 2011 aloin taas huomioimaan tätäkin venettä. Tältä vene tällä hetkellä näyttää:

Vilkaise postaukset tagilla Venla.