Pikkutulpittelua pohjassa | Blog4Rocks

Pikkutulpittelua pohjassa

Kes 09
2012

Pohjaan on tulppaa liimailtu alvariinsa, ja edelleen löytyy jotain tulpattavaa. Eilen asennettujen rautojen pulttien reiät piti luonnollisesti tulpata, mutta olin jättänyt aiemmin myös 30mm mahonkitulppien paikoilleenlaiton väliin. Luulin että pitäisi porailla ko. tulpat, mutta ah, meidän nuori isäntä olikin jo tehnyt sen! Tulppalevy löytyi sattumalta juuri sopivalla hetkellä (veistämössä on sellainen sotku että välillä..tai siis jatkuvasti on haasteita löytää tarvitsemansa sieltä).

Lisäksi pieniä ruuvinreikiä oli siellä täällä (mahonkilautojen vaihdossa tarvituista tukipaloista) joihin passailin 10mm mahonkitulppia. Osa kaarien alapäistä jätettiin niittaamatta ja niittien tilalle vedettiin 5x40mm rosteriruuvit. Onneksi Timo varoitti että kun uuteen tammikaareen vetää ruuvin, se katkeaa varmuudella ellei tee ensin alkureikää poralla.

Ihan pientä ja isoa tulppaa.

Sama styyran puolella.

Ja keulassa.

Yhden kaaren pitkä rivi on niittaamatta. Sisällä on se kaikkein paksuin 50mmx50mm laminoitu tammikaari. Kaari jää laipion sisään, joten ainakaan enää sitä ei pääse niittaamaan. Laitoin niittien tilalle 5x40 rosteriruuvit, pitää vielä miettiä pitäisikö olla vähän pidemmät - joten nämä jäi tulppaamatta tänään.

Kirjoita kommentti