Wappukiillottelua | Blog4Rocks

Wappukiillottelua

Tou 01
2012

Aina välillä pitää malttaa pysyä pois itse veneeltä, jotta saa muut tarpeelliset työvaiheet valmiiksi. Veneen helat olivat kaikkea muuta kuin edukseen, joten niillekkin pitää tehdä jotain. Vappupäivä oli juuri sopiva ”vapaapäivä” lähteä vähän hifistelemään veneen helojen kanssa. Aloitin kulkuvaloista – jotka olivat tähän asti olleet ilman lamppuja toimettomina ja tyhjän panttina kannella. Toimivat valot oli toteutettu rumilla muovirasioilla.

Ensi koetin ihan normaalisti kiillottamista. Ensin pehmeällä rätillä ja erilaisilla tahnoilla – ei vaikutusta. Helojen pinta oli edelleen ruma ja samea. Ilmeisesti niihin oli joskus vedetty jonkinlainen kromipinta – josta ei ollut juuri mitään jäljellä. Sitten porakoneeseen kiinnitettävällä nylon-kiekolla – vähän puhtaampi, mutta edelleen samea. Vasta reilu hiominen poisti sameuden ja paljasti upean messinkipinnan. Kiva juttu, mutta eihän se tuollaisena pysy. Siitä myöhemmin.

Valojen lasipinnat olivat entiset, joten pitää koettaa ratkaista asia akryylilevyllä ta vastaavalla. Valot olivat myös yllättävän monimutkaiset rakenteeltaan – ihan kuin olisi joku ingenjööri niiden rakenteen ja toiminnan miettinyt.

Hinkkaamisen jälkeen viimein kiiltoa - mutta sehän onkin messinkiä!

Takavalo. Nythän hela ihan häikäisee. Kuvassa taaempaan reikään tulee lipputanko.

Monta osaa menee vihreään kulkuvaloon. Kuvassa helassa kiinni vielä rikkoutunut vihreä lasi, joka pitää naputella pois.

Kirjoita kommentti